Thursday, October 7, 2010

PSP oh PSP

credit to gamingbolt.com

gambar sendirik ada tp malas nk upload plak



Hari Raya ari tu Adam n Ammar dapat hadiah raya which is Sony PSP dari PS.. each of them.. gila kentang kan.. yang paling syok PS pi tempah PSP and cam biasa aku yang kena pi amik n bayor...and cam sengal jugak la sebab kena belajar cara2 menggunakan PSP dari tokei kedai game tu... sumpah aku x paham sebab aku terlalu "TUA" untuk main PSP..huhuhuh..dah tua dah...

okeh... the thing is sampai dah nak abis raya aku x bagi2 lagi PSP tu kat depa berdua..hahahah kijam kan...well, kalau ikut akunye kepala kalau nak something kena trade ngan something jugak...maksudnya adam kena janji n buat something untuk aku baru boleh aku bagi PSP tu.. double kijam...apa yang adam kena janji tu ek?
hmmm aku cakap kat dia ari tu suruh dia stop hisap botol susu masa nak tido...dah 6 tahun beb... tahun depan dah nk masuk darjah satu..

tapii, takkkkkk jugak dia tunaikan... bila mintak susu ngan aku x dapat, maka dia akan mintak atuk dia buatkan...bijak bijak...so sampai ke hari ni dia still ngan habit dia..
.
.
.
until
.
.
.
this morning, masa dia baru lepas mandi dia ternampak aku tengah menggodek PSP tu sbb Cik A main malam tadi sampai hanggg....terus Adam " ibuuuuuu, Adam nak tuuuuu" (sambil mulut memuncung ke PSP kat tangan aku)... so, again, buat deal lagi... boleh main setiap malam sabtu n hari sabtu sahaja.... ari lain no way and x mo hisap susu lagi....hahahaha... banyaknye permintaan ibu dia ni..

the thing is, bukan aku kedekut benda2 tu ngan adam... ngan ammar..tapi aku x mau dia leka sangat..aku x nak dia taksub sangat ngan benda2 games ni....apa lagi games dia nak..games kat computer dia dah terer, games kat Wii dia dah boring..inikan pulak games kat PSP... before this pun aku download macam2 games kat E71...padahnye tiap kali kitorg balik keje, anak2 nampak muka kitorg je terus " ibu, ayah, pinjam henpon boleh" ......grrrrrr.....tu pun sampai nak tido pun sebok nak main games kat henpon.. ni apakan lagi dah ada PSP........arghhhhhhh.... tensen ibu ni..

ok, akan aku bagi PSP tu esok malam provided start malam ni Adam x hisap botol lagi... deal lagi ibu ni.....and hopefully, bila dah dapat PSP tu dia x ngamuk2 lagi mintak games lain...cedera parah ibu nak melayan dia nanti...

but still, patut ke aku bagi kat dia PSP tu?

arghhhhhh....tensen ibu



3 comments:

Elyn said...

pergh syiok tu dpt sorang satu. i pun buta PSP sbb tak minat games kot. btw u smpn la dulu mende tu... bg main weekend je kot. ala bebudak kite kene tegas sikit....

mrs.hanibunny said...

Jangan!!! bagi untie cida dengan uncle zamani je. hahaha... ala kak baik bagi sekarang. Kang lambat2 dia lagi tak mo belajar. Next year dah sekolah. At least bagi sekarang kang bosan la jugak lelama nanti... idea bagi main hujung minggu tu ok jugak

ERMAYUM said...

i pun cam u gak mesti ada deal ngan budak2 tv tu kalu tak faham bahasa esok i amek ja kard astro semua tak leh tgk heheh nak tengok? ikut rule bukan apa cam u cakap utk keabaikan they all gak kan