Friday, October 22, 2010

Cuti2 family cik A


last sunday, kitorang berkesempatan mengikut Cik A ke Kuantan. Dia ada meeting kat belah-belah sana.. so kalau ikutkan satu ari je tapi anak bini still nak menyebok jugak kan..hehehe..tengah ada chance..mana la tau kot-kot lepas ni dia dah bertukar ke bhgn lain x dapat la nak merasa tido2 hotel lagi..
normally, kitorang bukan x biasa ngan area cherating...cheeeewaaaahhhh... cakap x agak2...hehe bukan cam tu..sebenarnya tiap kali raya season mesti nak tido gak semalam kat cherating sebelum meneruskan perjalanan balik ke kelantan...macam2 hotel dah try..ada yg ok ada yang tidak..depends la..so this time kitorang pilih Impiana Hotel.. saje nak try...

at first amik bilik superior tapi x dapat nak check out lambat...then kena la upgrade ke bilik deluxe...mmmm, boleh la

masuk2 je bilik...i likeeee... sebab lantai dia kayu.. heheheh

tengokla katil dia..ada tiang you (mood jakun sket)
** mak dot!! ai tido katil bertiang cam u nak tuu...jgn jeles eh

 ni meja study
konon2 adam nye meja study la...perasan la adam ni


 permandangan luar bilik

ala tv..kecik weihhh  tapi ok la dari xde kan

 set sofa 

 pangkin sebelah tingkap (sesuka aku je panggil pangkin)

ni hiasan semata-mata

kitorg check in pun dah kul 5ptg apalagi zassssss aku ajak bebudak ngan bapak budak mandi kat swimming pool

 sorry aaa budak ini agak jakun sket ngan pagar2 ni

masa kat toilet seblah swimming pool aku discover ni 

and ni

agak cool kan.. hahahha sumpah mat2 saleh mesti x paham

sesudah mandi, kitorg saje je ronda2 tepi pantai...ngan baju mandi pun x tukar..agak menarik jugak la kemudahan2 yang ada kat sini..
ada bengkel batik
ada kemudahan basikal sewa
ada padang main bola
ada padang netball tapi gila tinggi gol dia

yang best
ada buai tayar

adam agak gayat jugak...kejap je dia naik..
ammar? hmmm xde nye berani dia

hahaha..mak dugong pun nak naik u ollss
tengok tu sehingga menjejak ke pasir
berat weihhh

cam zaman dulu2 kan?
kena basuh kaki sebelum masuk rumah eh hotel

malam tu kitorang makan kat Warung Awang Ikan Bakar @ W.A.I.B. selalu memang makan kat sini pun. yang sedap ikan masak 3 rasa ngan sotong goreng tepung...perghhhhh....dah kenyang makan apalagi balik hotel la....tidoooooo

the next morning, sejuknyeeee..ye lah malam tadi hujan selebat2 nye plus petir kilat sume ada

masa ni cik A dah g meeting..
boring la...pastu aku ajak bebudak g main pasir..





yeay! im so happy ibu...
thanks bawak adam g tido hotel

well, kitorg check out pukul 3pm.. kalau ikutlan hati masing2 nak je stay lagi satu malam..apakan daya kerja sudah menanti...sekolah pun sudah menunggu woo..
lenkali kita bercuti lagi ye anak2 sekalian

1 comment:

ERMAYUM said...

best nya teluk cempedak ke cherating :)