Friday, March 18, 2011

Mari Makan Macarons


Sana sini dok cakap pasal Macarons...dah jadi cam trend pulak.. trend orang kaya la ..org kampung cam aku ada jakun la sket .. mula2 tu idak la aku tau macarons tu hapa..bila kawan aku mintak tolong aku carikkan kat KL ni, barula aku tau camana rupanya...


dengan kepantasan internet, dapat la aku tau 2-3 tempat yang jual macarons ni..
satu kat Whisk, Empire Gallery 
- aku dah try beli..kecik cinonet je bentuk dia..
seketul dua hengget..
rasa - sangatttt la manis.. ate sah-sah macarons ni dibuat dari gula je kan

satu kat G City Hotel - hat ni aku tak try lagi

dan satu lagi kat Nathalie's Gourmet Studio, Solaris Dutamas
rege dia seketul RM4.40.. 
besar dari kat Whisk tu. 
rasa- sedapppppp.
x la manis sangat... untuk org cam aku ni yg kurang suka benda2 manis aku rasa setakat nak makan sekali sekala no hal la. dah 3 kali gak la aku dok membeli kat situ...



box besar utk kawan aku, box kecik utk aku sudah la



 pink-lychee
yellow- lemon
brown- choc
red - aku blum mkn lg so aku lupa nama perasa dia apa
cream colour - vanilla


aku bukan nak sgt makan macarons ni pun tapi yang aku geram tengok kaler-kaler dia.. tu belum lagi korang tgk kat studio Nathalie ni.. bermacam-macam kaler diorg buat macarons ni..lawaaa sangat... almost 27 colours yang ada kalau aku x silap... 

oh dia ada kelas masakan lagi..macam2 dia ajar..Italian pastas, Finger Food, Pastries, Bread, Macarons plus macam2 lagi la... aku berangan ari tu nak masuk kelas Macarons..saje je nak belajar..sekali tengok kelasnye esok daaa...alaaaa malam ni aku nak kena balik Kuantan..mana sempat...so lenkali la kalau aku ada masa n aku rajin...

so sekarang ni aku nak tenung puas2 macarons tu sebelum aku ngap diorang...
hahahaha


3 comments:

Ermayum said...

manis kan - yg kat empire tu kecik cinonet ja mahai eh :) balik i beli apple donuts heehe

Nieza Ishak said...

nak try jugak ..
kalo tak manis sgt ok la .. boleh try yg ni.

Cik E said...

nieza- beli yg coklat tau..hat lain manessss