Thursday, September 23, 2010

jamuan Hari raya


esok kat sekolah Adam ada jamuan Hari Raya... para ibu bapa kena donate makanan untuk jamuan tu.. 
hmmm of coz la kuih raya kena ada skali..tapi xkan nk soh bebudak makan kuih raya je kan?
sudahnye aku yang pening kepala pk nak bawak ape.

tahun lepas aku bagi apa ek?   tak ingat la...

so, ngan rajinnye aku mengoogle tgk makanan yg paling sesuai, paling senang, dan paling cepat nk dibuat..
antaranya: 

TRIFLE


credit to gourmetgirl1

sesuai ke? ni kira ala2 kuih jugakkan



BIHUN GORENG

credit to dapurshita

idea yang baik!

lagi

NUGGET
credit to icsseafoods.indonetwork.co.id

sesuai ke? raya2 makan nugget?..tok ghok la

apa lagi ye?

kang paling senang aku buat ni kang
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



NASI GORENG CINA....

hahahah...pemalas sungguh nak pk idea tau....
xpe Adam... ibu ada satu ari lagi nak pk nak buat apa untuk esok..
dont worry eh...

3 comments:

mrs.hanibunny said...

hahah jamuan ari raya makan nasi impit la kak. tapi kalau bebudak, ku bagi je kukis chip more... eheheh... bebudak tak leh makan banyak, kang sakit peyut...uhuhu

Nieza Ishak said...

nugget pun ok kan,
lagi laju habis ... hihihi

Cloud E said...

nieza, tpk nk goreng nugget jek tp br teringat teacher adam ada ckp kat dia nugget is not a healthy food...huhuh