Wednesday, August 25, 2010

Ramadhan bulan banyak rezeki



tahun ni alhamdulillah...banyak rezeki yang aku dapat..macam-macam ada.. dapat tudung, dapat baju kain cotton, dapat kain ela lagi, dapat handbag P, dapat frame gambar.. baru dua minggu posa dah macam2 aku dapat.. alhamdulillah...aku bersyukur sesangat...despite of orang dengki macam-macam tu la hikmahnye..

the thing is aku bukan x bersyukur..sape tanak hadiah free kan? tapi kalau boleh aku x nakkkkkkkkkkk orang bagi banyak sangat hadiah sebab aku takut bila aku dah hepi senyum sampai ke telinga so lepas tu akan datang dugaan yang paling berat terhadap aku..

iyee.. betul...bulan ramadhan tahun ni la aku rasa akan menjadi kenangan paling buruk sebab ada dugaan besar yang aku tak tau camana nak handle...aku buntu, aku blur, aku mengong but aku berserah pada Allah..akhirnya aku berjaya atasi walaupun x berapa nak atasi.. apa aku cakap ni ek..korang layan je la..

so kat sini aku buat formula untuk diri aku sendiri:

dapat banyak hadiah/ rezeki = besar la dugaan yg akan menimpa aku = so aku kena kuat hadapi dugaan tu

wahhh, siap ada formula ntahapahapa gitu..bila dah senang je sekali sekala kena susah jugak kan...so aku kena redha.. ada orang cakap redha maksudnya rela, pasrah maksudnya menyerah..yeke? betul kot.

semalam ada rezeki lagi.. x pernah2 dapat hamper tetiba ada orang bagi..besar dan tinggi lak tu..akhamdulillah..tenkiu ye Aik..semoga lu punya workshop ada lagi banyak customer ok.

before balik, tingggggg, Aunty suruh aku try satu kasut...ni yang males ni..kalau dah suruh try menerai tu maknanya ada la kasut yang nak d bagi aku tu..

kan betul!

kasut yang aku idam-idamkansangat-sangatdanberangannakkumpulduitnaksambarsatu

logo C


sangat best woo
nak buat kasut raya kah? oh tidakk
nak buat kasut keje kah? juga tidak
maka simpan dulu dalam box diam-diam sudah...
(^^,)


alhamdulilah, thank you Allah atas segala pemberianMu
dan hambamu ini mengerti yang segala dugaan itu 
ditujukan supaya hambamu ini tidak lalai dan leka.


5 comments:

mrs.hanibunny said...

TAK MO BAGI CIDA... HAHAHA... MUAT TAK MUAT KU PAKSA OOOO HAHAHA

aJa said...

Cantek kasut...

Tulah kan..kadang2 lyn kita kena ingat...

Mana ada org jahat buat org jahat...sebab dia org jahat dia cari kita org baik ni utk jadi mangsa dia...kan..kan...(ayat pujuk hati sendiri!)

So...be happy...muahhhs

Nieza Ishak said...

wahh santekkk ....

darling8tabby said...

i sangat soker ittew formula laa...but mek lagi sokaaaaaaaaa ittew kasut la! heheh

kadang2 pengalaman menguatkan kita babe..we juz have to be strong... support support support.....heheheh

/darling8tabby

ERMAYUM said...

alhamdulillah murah rezeki dear moda tempiasnya merebak kat I :)