Tuesday, January 25, 2011

Mak Yong dah update ni!

salam..

ada lagi ke orang baca blog ni?

dah lama tak buat n3 baru rasa cam speechless pulak.. tak reti mana nak start.

officially, minggu ni aku dah masuk 4 bulan bawak si kecik ni.... gender? still x tau maa.. awal lagi nak scan jantina dia.

mana aku menghilang? tak hilang mana pun.. ada.. hari-hari aku dok bukak blog sendiri pastu gi baca blog orang..tu je kejenye.. kalau x loya, aku bagi komen gak kat blog sape-sape.. ngade tau nak baca blog pun kadang2 leh loya.

muntah 
ada lagiiiiii..tapi x sekerap dulu..kalau muntah pun time2 kul 6- kul 8..siap ada timing tu ye..masa tu la aku nak mandi, masa tu la aku nak solat, masa tu la aku nak makan..dan dan jugak lah dia start muntah..

rumah
oh ye... kita dah pindah rumah baru... officially 2hb januari 2011. semua orang dok tolong hangkut barang la apa..aku tetap terjelepuk baring semata-mata.. teruk seh..langsung x berguna.. ada tidak aku cuma kemas barang2 kat bilik aku untuk masuk kotak aje..lepas packing2 aku terus sakit pinggang then tido...
oh, tido i my favret thing... terlampau banyak sangat tido sampai berat aku naik 2 kg..tak pasal2 kena mild warning ngan doc Kamsiah masa check up ari tu..

barang2 dari rumah lama dah habis angkut tapi still lagi aku tak tau mana nk letak.. bayangkan barang 2 family   disatukan dalam stor yang maha comel tu..tu pun ada yang dah kena buang ngan aku..

tapikan, dok umah baru best woo... sejukkkk je...panas kat luar tapi kat dalam umah tetap sejuk...tu yang menjadi2 aku asyik tido..malas kemas barang, aku tido..hehehe..ternak badan sungguh!

Adam
Adam dah masuk darjah satu..hari2 aku ngan cik a hantar ke sekolah..cuma balik je dia tumpang keta aunty Salina.. alhamdulillah masa first day tu dia x nangis cuma kejap2 kesat mata.. drama la tuh... bangun pagi pun xde masalah..tapi bercintanya aku nak suruh dia mandi...kat bilik air je mau dekat 20 minit..hari2 bawak bekal xde hal..cuma ibu hari2 kena pikir nak buat bekal apa untuk Adam..dia kalau boleh hari2 nak nasi goreng cina..naik muak tukang masaknya.

Ammar
sejak aku tau aku pregnant lagi, sejak tu la dia tido malam x mau lagi ngan aku..huaaaaa...sadis woo..paling kuat pun dia nak tido ngan ayah dia..baring dengan dia pun payah..nak kata jeles, hari2 dia dok cium perut aku..kata orang dia dapat rasa kot..cuma ada satu malam tu aku paksa dia tido ngan aku jugak..siap paksa tu..tapi kalau dah tido ngan dia habis muka kita kena dekat2 ngan pipi dia..

Kerja
boleh tak kalau aku kata aku malas kerja? memang malas sungguh..
besar sangat malas dalam badan aku ni.. kalau boleh nak berenti keje je..tapi cik a kata tunggu lagi 3 tahun..haiyoo..lama lagi tu..ala, kalau aku x keje pun skrg ni mesti kat rumah aku tido lagi..pastu g check up kena marah lagi...ish ish ish... kerja je la..

so skrg ni aku dok kira lagi berapa hari nak cuti...minggu depan company aku cuti seminggu...company korang cuti lama jugak ke? Adam pun cuti seminggu..horayyyyy...nak balik kampung la apa lagi...

so, till next time..kalau aku rajin menaip lagi eh


3 comments:

shady said...

ada :) setiap minggu singgah. tapi xde org kat 'rumah' :p ingatkan kena tunggu sampai 9bln baru balik 'rumah'. nway, enjoy ur preggie moments :) take care!

Nieza Ishak said...

sekejap jer dah 4bulan ... ;0

kalo nieza yg dok mengadapt tenet ni, kalo loya depan pc .. tak tahu la hehhhhhh ...

take care elyn

Ermayum said...

ada lagi yg membaca :)