Wednesday, January 26, 2011

bangun lambat!


ye ari ni aku bangun lambat! biasa kul 5.30 pagi aku dah bangun. paling teruk pun 4.27pagi (tiap2 hari aku akan terjaga waktu ni tanpa alarm..mcm dah trigger dlm pale otak ni) aku akan tersedar... maka nak jadi cerita, semalam balik keje badan aku sakit2.. aku pun baring je kejenye... sampai nak susun buku sekolah Adam pun aku soh cik A yang buat..tapi tetap x puas hati aku bangun jugak susun sendiri..

by 9 lebih Adam akan masuk tido bilik dia... aku pun baring sekali (ate dah sakit badan kan?) so malas nak amik hp ( dah set alarm kat situ) maka aku pesan je kat cik A soh set alarm untuk aku..

tengah malam Adam asyik bangun je sebab dia x biasa lagi tido tanpa botol susu ( the reason bukan nak minum susu but nak nibble aje) maka aku pun akan tersedar dan tido balik.

sedar2 hp cik A nyanyi lagu Indon.. aku tanya dia kul brape dia jawab 5.15..aku rilek lagi...sat gi la baru bangun... pastu masa nak bangun aku tanya dia lagi sekali sebab aku rasa aku cam terlelap je... tup2 dia kata 6.36....HAAAAAAA.... AKU DAH LAMBATTTTTTTT.....rupanya dia x setkan jam kul 5.30 pun and dia salah cakap kat aku tadi ....sungguh la laki aku ni tau..

cepat2 kejut Adam, mandikan dia sekali..aku dah lambat gosok baju cik A maka dia kena gosok la sendiri..pastu aku nak mandi lagi, nak siapkan bekal Adam lagi..sudahnya Adam bawak bekal roti sapu kaya jek...ala sian anak aku ni..ngam2 by 7.10am sume siap!

terus hantar Adam g sekolah...

fuhhhhhhh..... pengajarannye...jangan harap orang lain set alarm..maka set la sendiri! aku tanak soh cik A set alarm untuk aku lagi..hampeh je tau...

1 comment: