Monday, January 28, 2013

Jahitan pertama!

Orang beli mesin jahit, aku pun nak mesin jahit jugak. Berkobar- kobar semangat tu bak kata Makcik Rehan roh menjarum dah datang.

Macam- macam idea nk menjahit konon. Tapi satu hapah macam pandai sangat. Aim sebenar nak menjahit baju melayu anak2 untuk raya. Tengok je la nanti berjaya ke tidak. Masuk kelas menjahit baju melayu pun belum. Poyo sangat kan.

Tapi hari ni secara x rasmi aku dah guna mesin jahit baru tu. Agak2 jahit apa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dalam banyak2 benda boleh jahit, aku cuma tampal seluar senam koyak cik mat Adam tu aje.

Sedih kan?

Sampai 4 lai mak kau kumpul seluar koyak baru nk jahit Dam.

Tapi mencabar gak dgn seluar dah haus abes kat celah kangkang tu macam dah xde suor lain yang Adam nak pakai yek. Padahal awal tahun ari tu 2 lai suor senam baru ayah dah beli.

Anak punya pasal rasmi jugak la mesin jahit ibu tu. hehehehe.
(Kalau x ntah bila mesin tu nak berasap kan?)



3 comments:

Nieza Ishak said...

ni brother yang mana ellyn??

Nieza dah lama mintak permission nak beli mesin jahit, masih tak dapat green light. dia takut jadik topekong siam ... huhuhu

Rai Ellyn said...

Salam,

hai Nieza.. brother tu model nv950..ada sales masa tu.. kita beli pun sbb pakai duit sendiri tu yang cik abang x kata apa..

Nieza Ishak said...

Ellyn,

nieza pun nak pakai duit sendiri pun, tp dari kawin dia dah cakap tak suka tengok org menjahit dalam rumah. Bgi dia org menjahit malas nak kemas rumah huhuhu.

memang gitu persepsi dia .. dia tak suke.